Ето текста към цялата публикация:  Приятели, време е отново да излезем

...
Ето текста към цялата публикация:  Приятели, време е отново да излезем
Коментари Харесай

Готвят протест на 24 февруари: България не е Румен Радев. Не на руския терор!

Ето текста към цялата обява: 

 

" Приятели, време е още веднъж да излезем в поддръжка на свободна Украйна! Измина една година от началото на съветската инвазия. Една година гнет, стотици хиляди жертви, десетки хиляди отвлечени деца, милиони бежанци. Но и една година храброст, в която украинският народ води непоколебима борба за своята независимост и за бъдещето на Европа.

 

Същевременно пред България рисковете са големи. Нямаме работещ парламент и държавно управление, определено от народа. Президентът държи цялата власт, а служебните му министри надвишават неведнъж пълномощията си в опит да дефинират бъдещето на страната за десетилетия напред.

 

Говорейки от името на България по света, Румен Радев бавно, само че методично ни отдалечава от фамилията на цивилизованите страни, подкрепящи Украйна, и ни изтласква назад в съветската орбита. Зад фасадата на пацифизма, мира и неутралността, Радев в действителност приканва света да изостави Украйна.

 

Президентът Радев желае да разоръжи жертвата, само че не и агресора. Нарича Русия братска страна, само че брат ли е оня, който колонизира, който сее гибел, апетит, мраз, мрак, с цел да откри надзор? Брат ли е оня, който лакомо наднича и към нас?

Русия не е брат на Украйна, нито на България. За индиферентност няма място. Единственият вероятен и дълготраен мир е мирът, при който Русия напуща цялата заграбена от Украйна територия, в това число Крим.

 

На 24 февруари излизаме по улиците на България, с цел да изразим съпричастност с украинския народ в битката му за независимост. За да покажем, че България е с Украйна. България е Европа. България не е Румен Радев. Не на съветския гнет! "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР